|~sape klik dia comey~|

Tuesday, November 30, 2010

|~si dia yang pernah / sedang bertahta di hati season finale~|

0
hahaha saje jek nk wat cam drama bersiri yang menjengkelkan cam entri yang sebelom nie... alaaaa yang kesengsaraan tue... tue yang siap ber finale g tue....  okie dokie, mari membalik ke topik asal tue.... semalam sapai ke haper bape ek??? ke-3 rite???
so sambung haper ke-4 la plak.....


4. Nokia 1616




  • nokia lagi nokia lagi... *bace dalam mode cam orang indon* tapi ni la gak yang aku borong.... tak tau ape yang bestnye nokia nie sampai aku terigau-igau lantas membayau tuk mendapatkan nya,,,,, *sigh* mungkin sebab aku dah bese ngan function die kot,,,, so pejam mate pon boleh agak ape yang aku tuk tekan tue,,,,, haper ni aku beli sehari lepas aku balik dari training kat subang yang telah menelan haper nokia 1661 & baju sejuk aku..... tapi takdela aku beli sesampainye kat rumah... aku beli seesoknya... berbekalkan duit gaji gak, aku menuju ke masjid tanah tuk beli haper baru..... haper ni tuk no meksis aku sebab meksis aku tue aku sayang & dah bese duk kat haper nokia jek.... haper nie still ade ngan aku till now... beza die, aku gune haper ni tuk no celcom....


5. LG GB106
  • akhirnya, pecah dominasi Nokia dalam idop aku..... LG come come plish.... hahaha.... ekceli, walupon haper nie LG, tapi function die same jek ngan function nokia.... sejibik... yang menariknye sound & vibrate die sangat kuat... walupon vibrate & letak dalam poket, boleh dengar vibrate die tue... punye la kuat... game die pon memang di masukkan khas tuk org bengap bijaksana lagi terpilih cam aku nie.... game sodoku... hahaha... aku beli haper ni skali ngan haper nokia 1616, so aku masukkan no selkom aku kat haper nie..... tapi sekarang, haper ni kepunyaan mabunda... so mabunda senang nak bace pape yang ade kat haper tue... tulesan die bapak baso.... bukan niat nak bagi haper murah oke....


6. Nokia C5




  • ni haper terlatest yang aku mempunyai.... sebenarnye takde niat pon time tue nak beli haper baru sebab haper-haper aku sume dalam keadaan mantopppppppppppppp, tapi bile dengar nak kene training ke subang & aku plak bercita-cita nak drive sendirian berhad, so teringin la nak cari GPS.... pastu duk la sekodeng memana haper yang ade GPS... kebetulan haper ni plak baru launched kat singapore... so aku pon tengok la spec die tetibe ternampak ade gps!!!! lantas aku terus mensurvey gege die kat tenet dan harga die bersesuaian ngan ketebalan poket aku.... terus la aku merayap-rayap mencari dirinya yang begitu mengoda kolbo... sume kedai teda jual g... dengar pon tak penah... so cam malu la plak... pasing kat member serata mesia tuk carikan haper pon mereka sume kate teda gak.... selang sebulan aku g balik kedai tu, die kate ade tapi kena order dulu la,,,, huish, nak mengoder cam aku nk beli iphone4 plak.... selang seminggu aku pegi kedai len, dah ade dah.... tocey2... sangat best gune die.... sume ade kecuali wifi.... tp berbaloi la dengan harge die... macey inche nokia yang mengembalikan diri inche kedalam senarai haper yang aku suke.... leb-leb tuk inche Nokia...
aku tatau la kalu lepas ni ade haper yang aku beli g, tapi setakat nie cukop la ngan ape aku ade. sebab sedey oke tengok puan duet kuar dari purse dan berpindah tangan tokey haper... sungguh payah mau melihat... harusla mabunda yang selalu ngeluarkan puan duet dari purse aku sebab aku tak nak kelihatan sume drama tue....


kejadian sebenar: aku la rupenye pelabur kat nokia tu.... inche nokia boleh tak pulangkan puan duet saya semula?????

Monday, November 29, 2010

|~saya telah membunuh mereka suami isteri~|

2
REPORT PENGAKUAN PEMBUNUHAN
mangsa 1: si isteri
si isteri malang lagi
mangsa 2: si suami

si suami menghabiskan sisa kehidupan
pembunuhan nie berlaku sekitar pukul 10 lebey pagi 29/11/2010, ketika tue saya sedang bersiar-siar di kawasan kejadian.... *kawasan kejadian di rasiakan* tetibeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, saya ternampak lintasan hitam yang berlari-lari anak di depan saya... saya hanya memerhati sahaja dari tempat saya berdiri... 

selepas itu, saya pon mengeledah dan mengemas kawasan kejadian, saya mendapati lembaga yang melintas itu telah mendirikan perumahan haram dan mencemar alam sekitar.... saya amat marah,lalu saya pon tanpa berlengah lagi mengejar die lantas membunuh si mangsa tanpa berpikir panjang... saya melihat sahaja ketika mangsa meronta-ronta untuk menghabuskan riwayat beliau.... 

saya merasa jugak sedikittttttt kesedihan kerana membunuh mangsa yang mungkin mempunyai waris... tapi saya tak mampu berbuat ape... harap waris mangsa tidak menuntut bela ke atas sume perlakuan saya....

dengan ini, saya mengaku telah melakukan pembunuhan yang tidak berperikemanusiaan ini... di harap pihak berkuasa dapat menilai semula kemunasabahan tindakan saya ini.... itu sahaja pengakuan saya... sekian....



senjata pembunuhan beserta cap jari pembunuh.

kejadian sebenar: akukah pembunuh bersiri tue??? hishhhh~~~ aku copy jek tue..... *blushing*

|~si dia yang pernah / sedang bertahta di hati season 1~|

0
aku merindui mereka-mereka ini....

1. Nokia 3310... 


  • haper ni mabunda aku bagi mase aku form 4... hoooo, sangat cemerlang oke. riak bangga jek sebab time tue, sorang dua jek pakai. cekgu pon jarang-jarang lagi... di haramkan pon belom. boleh jek bawak pegi sekolah. mase pakai haper nie, aku pakai line beb... LINE oke... maxis... no pon aku ingat g... sms pon time tue 15sen... mahal & bila sampai bill, mabunda fenin... ngiahahaha,,, terus beli prepaid jek... meksis gak.. mase tue harga sim card tak cam sekarang... time aku beli harga die rm 123 hengget... seram..... 60 & 30 jek ade... redha jek mabunda belikan dari bayo bill beratus... sampai kengkawan aku cakap orang kaya jek pakai meksis ni *pada ketika nie la*... memandai jek dorang tue....  
  • haper nie best sebab housing die tak susah nak cari. housing pon memacam kale aku beli... ngiahahaha.... siap lampu kelip-kelip yang bile ade sms nak masuk @ ade kol die kelip la... santek jek bile memalam... belom bunyi g lampu dah berkelip beb.... hahahhaa....
  • kemusnahan die mase aku kat uitm dulu, die nyerah diri dalam sinki yang penuh ngan air.... sangat sedey..... TT_____TT

2. Nokia 6600




  • haper ke-2 ni plak aku beli sendiri.... gune wet insuran yang aku dapat mase eksiden dulu.... ngiahahah... ngigil dowh nak bayo rege die... mase tue baru kuar haper nie. memang rare gile mase tue la. aku bekenan bila aku nampak sorang cina pakai mase aku duk Q kat kepci masjid tanah... terus aku angkut mabunda g kedai haper tuk beli... hahaha... ade skali aku nek bus nak pegi bersosial kat melaka, mabunda kol... ape g sume pandang haper tue,,,, hahahaha...  *kompom mode setan penghasut suh bangga masuk....* hishhh, riak rupenya aku nie,,,, mase induksi uitm dulu, mabunda tak bagi bawak haper ni sebab takut hilang. yola,anak mabunda nie pelupa orangnye,,, kang letak kat kiri, di carinya kat kanan,,,,, hohohohooo.... tapi sekarang, haper ni dah bersepah dah, pengeluaran pon rasenye dah xde,,,,, haper nie rosak joystik & bateri die jek.... nak repair dekat seratus... mahal.... huhuhuu....


3.  Nokia 1661



  • baru aku perasan, aku ni penshenta nokia rupenya.... hahaha... sume haper nokia jek dok?? neway, haper ke-3 nie aku beli gune gaji pertama aku kijo kat PJK nie. balik jek dari training 2 minggu kat ampang tahun lepas, esoknya aku terus angkut makekanda pegi kedai haper kat masjid tanah tue ha.... mase ni 6600 aku still oke g, so aku cari yang bese-bese jek tuk line c****m aku.... so setelah membuat penilaian SIRIM aku, terus aku sambar jek haper nie. walupon die murah, tapi mase tue die baru jek kuar 1 @ 2 bulan,sebab tue aku beli jek. kiped die pon sedap nyaman jek tekan.... yang paling tak boleh belah, ni la haper 1st aku yang ade radio.... so cam jakun gayat sikit la... sikit ke??? hahaha..... paling tragis, haper ni hilang mase aku g training kat subang.... tah bangla @ nepal @ indon mana tah yang berkenan ngan haper murah nie pon aku tak tau... menggagau gak aku nk kol rumah... terpakse la tebalkan muka pinjam haper rumate tuk mabunda jejaki aku....

to be cont'd~~~~~

Sunday, November 28, 2010

|~ohhhhh aku sangat sengsara~||

4
B.E.R.S.A.M.B.U.N.G....


owhhhh... perkataan tue sangat mengsengsarakan jiwa aku.....
sokmonye jadi bila aku tengah tengok cite... anti klimaks oke.....
semangat aku pon jadi terbantut.... 


dah la teda ulangan waktu malam. kalu ade pon petang... ade plak kan aku kat rumah dah time tue.... time ni la aku rase astro stesen tibi bebayo tue cam takde pekdah.... cite yang tak nak aku tengok die ulang spai 5 6 kali,huhhhh... kompom annoying sesangat.... *petang nie gak aku g potong*


paling aku tak boleh nak time bile lepas tules perkataan BERSAMBUNG tue, die tunjuk plak jalan cite tuk episod seterusnya.... huishhhh... bertambah la kemeranaan aku nie ha.... sikit jek lagi die buat aku tido berdiri....


ni la penyebab utama tue~~
dannnnnnnnnnnnnn keSENGSARAAN aku bertambah pabila mase cite tue bersambung, aku plak xdapat tengok atas sebab-sebab keterpaksaan berkerja tertentu...


boleh gila meroyan senyum sesorang aku kalu ini terjadi... tapi tue la yang memang selalu terjadi kat aku.... dah la, nak memujok diri yang selalu tekanan tak dapat tengok cite yang sokmo bersambung tue...




kejadian sebenar: hope inche bos bace pastu bagi aku balik awal tuk tengok cite  How to Meet a Perfect Neighbor.... huhuhuhu.....
*walupon aku tau die tak bace & tatau pon kewujudan bloq nie* ngiahahaha....

Thursday, November 25, 2010

|~mencari jalan yang benar (18PL)~|

0
sesungguhnya, mereka yang tersesat haruslah ringan mulut  @ option ke 2 iaitu rajen mentopap bagi tujuan bertanya....
penah dengar pepatah yang berbunyi, malu bertanya sesat jalan???
kalu tak penah tue, kompom laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... *malas nak sebut*

ngiahahaha....
bertanya tue bermakna menanya kat orang sekitar kawasan kamu sesat itu, mengekol sama ada tuan tanah tempat kamu menuju @ orang-orang yang mengetahui tempat itu..... paling kedekut pon sila la berSMS kepada mereka yang telah di nyatakan sebelom ayat nie.... malas la nak repeat.... huhhhhh... *sigh*

semoga mereka yang pernah tersesat akan menjumpai jalan dengan cepat...
kerana mereka yang menunggu kamu merasa teramat lapar... bila kami makan dulu, nanti time kamu makan, kami teringin nak makan lagi sekali... 
nakkah kamu menjawab nanti??? tidak bukankah begitu???
ngiahahaha....


mereka-mereka (bukan pic sebenar) yang telah
tersesat ke barat.... TER oke.... bukan sengaja...
hahahahaha~~~~


kejadian sebenar: hikhikhik hampun dah maap kepada mereka yang berkenaan...dah mintak izin kan~~~ 
wink.... wink... winkkkkkkk...... (*___^)Y

Wednesday, November 24, 2010

|~teringinnyeeeeeee lahai nak maen.............~|

2

penah tak tetibe terpikir samting yang kite boleh wat, tapi keadaan tak ngijinnin??


huhuhu...
aku sokmo tepikir nak wat sume ni time aku kesorangan...
tetibe jek rase teringin sangat yang bergelora meluap-luap....
nak di tunaikan malu & pastinya orang keliling aku esp. mabunda akan memaki hamun kow-kow punye kerana malu.... silap-silap taknak ngaku anak.... pada ketika tue jek la....


apekah keingingan aku itu???
aku teringin sangat nak men guli yang dalam kotak pastu baling2 die kuar...


bertukarrrrr!!!

hoyeahhhh~~~ (adik baju merah)
ni cam maen guli lobang...
baek punye aimmmm~~~


bezanya, aku dulu men guli tue dalam kotak.... dorang nie dalam bulatan.... nak main die kene kat tanah @ pasir... atas simen tak boleh, nanti guli tue pecah & tak reti benti... kat hujong plak ade 1 garisan...


cara bermain:-
abaikan kehodohan gambo nie.. =__="



  1. lukis kotak & garisan..... sume lukisan kat tanah nie kitorang gune ranting jek lukis... hahaha... (abis kretif la tue)
  2. pastu duk bakang kotak yang simpan guli taruhan tue, then baling lepas ke garisan....
  3. kalu xlepas @ paling jauh kire last la n yang lepas n dekat ngan garisan, die 1st @ sape dapat lentum (hantuk) guli orang len, die akan jalan 1st gak.. (agak fenin di sini)
  4. lepas tue, kene la dapatkan lesen dengan cara mengeluarkan sebiji guli dari dalam kotak... just 1!!!
  5. dah ade lesen pastu baru boleh bunuh guli orang len...
  6. sape yang last mati, die la juara.. (kompom la aku kan orangnye yang juara tue) ngiahahaha~~~



kalu la mereka nie geng aku...


masa zaman kegemilangan aku dulu,
aku dah kumpul penuh seTIN susu yang saiz beso tue....
hebat tak??? wink... wink....

tapi last-lastnye, kazen aku hentam wat men congkak pastu ilangkan....
sangat sedey oke~~~

sooo...
ade sesape tak bani open land *table xsesuai men guli nie* tuk lawan...?? lokasi serah padaku~~
ngiahahaa.... gian dah nie....


kejadian sebenar: sungguh aku teringin nak maen... sila la ajak aku kalu sesape nak men tapi takde kawan....   TT_____TT

Tuesday, November 23, 2010

|~pabila google tunjok pandai~|

0
punch card = kad pons 


apekah "pons" itu??? pondan abangkak yang ramai kah sebab itu ade "S" di belakang pon?
atau hon yang banyak??? cam abang kassim slalu cakap, "abang kassim pon ponnnnnnnnnnn"
so google memudahkan ejaan maka di letakkan pons itu??


tatapi still menjadi persoalan kat benak aku, ape kaitan punch card yang menurut kepahaman aku yang lurus bendul bijaksana ni bermaksud menandakan kehadiran itu dengan "PONS"???


p/s: nanti nak tanye puan yahoo dengan cik msn plk..... kot la aku yang kureng ilmu di dada~~






kejadian sebenar: sume gara-gara tenet tenat yang telah berada di ICU selama beberapa ketika...

Monday, November 22, 2010

|~.......................~|

0
hahaha....


pengumumannnnnnnnn!!!! 


sebenarnyaaaaaaaaaa.................... aji somot seorang budak wanita yang comey comot~~~
sopan sutung santun, menghormati orang tua, menyayangi lelaki kacak lagi hensem serta kaya semua mahluk Allah tanpa melakukan sebarang saringan SIRIM.....
aji somot juga mempunyai segala dan semua sedikit ciri wanita melayu terakhir...


bukankah begitu BFFku....?? ngiahahaha....




si budak wanita sedang bermalu-maluan.... X_X

kejadian sebenar: blushing jek dari dulu sampai sekarang.....

|~hari ni saya seorang budak baek~|

0
hohohoooooo~~~~

walupon awak berbuat jahat terhadap saya,
saya tetap maafkan awak....

walupon awak kejap ade tapi lamaaaaaaaaaaaaaaa takde,
saya tetap maafkan awak....

walupon saya mintak samting tapi awak selalu tak bagi,
saya tetap maafkan awak....

tapi ingat la,
ianya hanya tuk hari ini sahaja....

tiada peluang esok apatah lagi lusa untuk awak....
kalu esok @ lusa still gak awak buat begini kat saya,
saya akan tinggalkan awak dan pergi berpoya-poya tanpa awak di sisi...


saya dah bosan hidop begini selama bersama dengan awak....
ini last warning saya tuk awak wahai...................



internet~~~
stresss sangat awak buat saya gini


kejadian sebenar: gibab sangat dah nie... pastu ngantuk sudah... mau tido & tutop jek pjk rini... membuta sampai waktu tuk punch card kang....

Sunday, November 21, 2010

|~baru sikitttttttttttttt~|

0
saya ade beloq,
nama beloq saya cam yang kat atas tue tueee... *sambil mongcong-moncongkan molot*


tapi oleh kerana saya budak tak reti menaip tapi reti membebel,
entri saya ade sedikit sahaja.....


malam-malam saya berharap agar bile saya bangun pagi esok,
entri saya ade berjuta-juta~~


camne saya wat ek???
ngaku beloq orang len itu beloq sayakah???


ngeeeee...
tuttt... tuttt.. tutttt... (nada fon salah letak)


okie,
saya ingin membebel bercerita pada pendengar setia (mabunda) saya sambil ngunyah...


hope pagi esok saya ade sejuta entri....


buah keranji dalam perahu,
buah cempedak plak kat luar pagar,
saya memang begini kalu kamu nak tau,
harap-harap kamu bersabar...


sekian.....

kejadian sebenar: kebahagian itu milik setiap insan... *tah ape kne ngena pon aku tak paham* neway trimas tuk momoi for entri comey tue... secomey orang yang di maksudkan... ngiahahaha.....

|~satu hari pada suatu masa di hari raya korban part 2 = akhir~|

0
raya aji 2010....
tanggal 9pagi, aku bangkit dari ketiduran.... akibat dari kejadian itu, mabunda telah g ke mesejid area rumah aku jek.... sama la cam tahun lepas... ngeeee.... ape punye malang bertuah la mabunda dapat anak cam aku nie... oke-oke, nie aku sertakan beberapa auta fakta yang tulen tuk menjadi santapan mata..... sila jangan contohi akhlak aku yang baek hodoh nie....


terdapat beberapa fakta yang berbeza dari tahun lepas... hehehhe...


1. 2010: aku bangun dengan perasaan bersalah & tak puas tido... tak tau la nape jadi gitu....(lagi mau tanya)
    2009: aku bangun dengan perasaan tak bersalah sebab aku memang di beri sebab tuk tak pegi mesejid...


2. 2010: aku bangun terus makan nasi + rendang ayam walupun belom mandi... 
    2009: bangun pastu terus mandi sebab nak balik & makan kat kampung jek...


3. 2010: beraya bertiga jek... huhuhu.... kurang kaseh sayang...
    2009:  beraya berempat sebab dak makekanda dua-dua ada kat rumah... so semangat nak lebey la... (bajet dapat wet raya banyak la walopun raya aji jek)


4. 2010: bunda pegi semanyang raya dengan makekanda.... aku jek tak pegi... 
    2009: bunda pegi sorang jek..... *saje nak bagi bunda peluang berramas mesre ngan orang len plak....* hahahaha... (kukuh tak reason nie?)


5. 2010: majoriti anak-anak atuk ngan wan berkumpul. so kitorang baca yassin & wat tahlil kat kubur...
    2009: banyak yang beraya kat rumah mertua....


6. 2010: aku cuti 3 ari jek... sangat sedey oke,,,, huhuhuhu...
    2009: 5 hari non-stop aku cuti... ngihahahaha.... heavennnnn~~~


yang nie plak fakta persamaan raya aji tahun nie ngan raya aji tahun lepas:

  1. balik dua-dua kampung.... kampung dekat katenyeeee~~ (mak = melaka & arwah ayah = Negeri sembilan)
  2. tak pegi semayang raya balik semanyang raya kat kampung...
  3. lepas jek balik dari kg negeri sembilan, terus jalankan tugas selaku ketua lanun mencolik kazen-kazen pegi koke... sanggup oke jadi driver... *ade mak buyung pon join, seb bek tak terberanak kat situ*
  4. still balik lewat dari koke walupon janji nak balik awal....

okieeeeeeeee, cukop-cukop menjatuhkan saham memburukkan diri sendiri.... kang sume nak ngutok aku... sedey tau takkkkkkkkkkkk.... hahaha.... 


p/s: bukti-bukti tidak dapat di sertakan... nanti makan diri sendiri plak.


kejadian sebenar: aku tau bughok beno pangai aku kan....
huhuhuhuuuuuu.......... raya pon abis dah, sooo cite raya balik tahun depan ek.... kot la aku dah berubah tahun depan kan... ngeeee~~

Saturday, November 20, 2010

|~1st time ngetest HDR~|

0
horiteeeeeeeeee!!


nie jek aku mampu~~~
cam sangat mengujakan best tapi kene banyak lagi belajar...
so kalu terlebey suday, harap dimaapkan dan beri penampau tunjuk ajar ku sifoo...


kutukan melampau membina akan di hargai~~~


kredit 2 tuan ambik pic n debuk debit tuk cik yang menjahanamkan pic
me n dangi~~





kejadian sebenar: buah cempedak di luar pagar, ambik galah tolong gaitkan, aku dak baru study, kalu terlebey suday harap di abaikan...

Friday, November 19, 2010

|~pengePOWan seorang comey~|

0
assalamualaikum wbt....
kehadapan kekanda yang jauh dimata...

sedang berbuat apekah kekanda pada ketika ini?
apa perkabaran kekanda di sana? adinda berharap kekanda sehat-sehat sahaja.
jikalau sakit, sudi-sudikanlah diri kekanda pergi ke klinik @ bomoh berhampiran...
ini kerana adinda tidak mahu kekanda dikunjungi keuzuran....
nanti camne nak mencapai kesengsaraan kekanda kebahagian adinda itu???

oh ya kekanda, bagaimana dengan perancangan kite di bulan depan?
adinda taknak mendengar jawapan negatif dari pihak kekanda....
nanti adinda akan kesedihan.... kalu adinda kesedihan, kompom la kekanda merana...
hikhikhik....

setelah melakukan sedikit penSURVEYan di lokasi terbabit, adinda mendapati iya amatlah oke...
sekiranya di pakai, akan kelihatan gojes molekklah penampilannya,,,,
ingatlah kekanda, lembu di pegang pada talinya dan manusia pula di pegang pada janjinya....

adinda rasa, sampai di sini sajalah warkah berlagu pilu adinda... 
sebelom adinda berlalu, di sini adinda sertakan gambar untuk tatapan kekanda...
selamat berhibur~~~

ngehehehe... orang nk gini....


yang nie bajet next next month oke~~~


salam dari kejauhan,
adinda mu,
aji somot....




kejadian sebenar: muahahahaa~~~ gue tak kire penderitaan kamoo. dulukan adikmu dari dia.....

Thursday, November 18, 2010

|~tok seorang sahabat~|

0
Entri Khas


selamat hari raya huishhh lahirrr



wut day is today???
today is thursday then friday after that saturday n sunday~~~


ngeeeee...
ekceli,pada tanggal 18 November 25 tahun dahulu, terlahirlah seorang baby yang AGAK comey dan diletakkan nama Arina.... hikhikhik (gelak sambil gedik). weyh geng, selamat hari ketuaan ekkkk.... agak dah berusia begini  apakah matlamat utama ko ek??? tettttttttttttttt~~~


neway, kamoo dah makin tua dewasa, namo nakal-nakal tau weyh.... kapan mau pulang ke kampung halaman tershenta nie??? sila la balik dengan pantas, nanti boleh la kite g berjimba-jimba bersama sambil ngepow ko banje mcD or paling cikai pon, kepci... ngiahahaha,,,,


si budak arina nie benonye one of my BFF. sokmo jek duk share cite n ngaumpat bersama-sama.... time tue, donya nie kami yang punya,,,, kalu merayap tue, tak hengat nk kelik umoh doh.... kitorang geng since form 1 g... mase tue kenal-kenal gitu jek... lepas tue, bile tau mak die dan mak aku sekerja tapi len-len opis, kitorang baru mula rapat...


lepas jek abis stpm kitorang dah bawak diri pegi sambung study. aku kat segamat, die plak kat cheras,,,, bile memasing cuti baru la jumpe,,, sekarang memasing dah keje & die nurse kat HATTM.... so jumpa bile die balik melaka jla...  dah dah.... cukop tue aku upkan ko... hengat, mcD 2 set oke geng....

|~satu hari pada suatu masa di hari raya korban part 1~|

0
Selamat Hari Raya!!! Maaf Kezahiran Aku Pohon~~

scene 1:selamat hari rayaaaa... hari untuk kita bersuka riaaa....
scene 2: alangkah riangnya... dihari yang mulia... kita semua berhari raya~~~
scene 3: berlalu la sudah ramadhan.... huishhhhh!!! 

psttttt~~~ scene 3 tue, sila abaikan.... tak perasan camne boleh termasuk dalam senarai.... huhuhu....
pose pon 3 ari lagi tak ganti, dah ingat nak suruh ramadhan berlalu plak... ape masalah aku sebenarnya nie ek???
adoyaiii...


dah dah, nak cite pasal raya nie....
kang mau cite nie belayar sampai ke zimbabwe punye tahap merepek die...

neway, rini kan raya korban kan... mesti ramai yang bekorban...
heaven oke dapat daging free... yang paling tersenyum lebau, kompom la mabunda tershenta... 
sebabnyeeeeee~~~
mabunda memang tak makan daging lembu tino.... tak tau la camne mabunda kenal pasti daging tu dari jantan @ tino.... mungkinkah melalui DNA? kagum gak aku kekadang... boleh la mabunda nie keje ngan CSI tulun cek DNA.... ngeeeee...


kalau kamoo bijak bistari, yang mana jantan, yang mana betina?? 

buktikannnnn~~ ngiahahaha


cite pasal korban nie, pastila ade yang kene pancung sembelihkan?????
aku ade masalah ngan aktiviti yang satu nie.... emosi aku boleh terganggu kalu menghadiri upacara penyembelihan yang di jalankan secara live.... nangis aku oke!!! di ulangi menangis!!


sume nie berpunca masa zaman aku berhingus bebudak dulu, masa tue rumah pak menakan aku wat kenduri kawen @ samting la... tak hengat la plak... tp yang pasti memang ade sembelih lembu la... as budak comey kecik, semangat ingin tau aku tue sangat meronta-ronta, so aku pon pegi la menjoinkan diri tengok dak2 laki tengok orang sembelih lembu.... 
mase tengah wat persiapan (asah pisau) aku pon g la kat lembu tue, then tengok lembu tue nangis... haaaaa,penah tengok tak????? 


gini la sikit lebey kurang rupenye... (sumber inche google)
zoom tang mata lembuuuu...


oleh sebab (huishhh ayat koooo) aku mase tue still dak kecik yang maseh luhur murni dan inesen, aku pon terasa lembu tue tengah bagitau dan mintak tolong aku lepaskan die sebab die tak nak dan tak rela lagi tak redha kene sembelih... aku pon ngan muke comey cite ngan arwah ayah aku dengan berbekalkan harapan yang tinggi dan jitu sebab aku keciankan lembu tue... so ayah aku pon suro aku jangan tengok... tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... sebab aku nie kategori durhaka degil, aku duk gak terpacak kat situ... lepas jek lembu tue kene sembelih, aku terus nangis tengok lembu tue mengelupur nak abiskan nyawa die...  TT___TT


huhuhuu.... TT____TT

(duk lap ayor mate sendiri)


orang kate, kalu kite sedey dan kecian tengok binatang mati kite tak boleh makan daging die... (sumber tak pasti keshohihan) jenis aku nie, mana nk makan saman... aku baham gak bile dah masak... ngeeee~~~ al-zolimunnn!


tapi memang sampai sekarang tak boleh tengok binatang (bukan serangga) mati.... harus aku berduka lara sampai ke tiduran... apatah lagi sekor binatang yang comey cam kuceng @ arnab.... penah jek aku deman kot sebab kuceng aku mati.... 


aku ingat, nanti aku nak keje ngan WWF. nanti dapat la aku beramas mesre ngan haiwan. 
ngeeeee.... doh la,nak g merancang resepi tuk diberi kepada mabunda untuk juadah esok....




kejadian sebenar: sila la bagi aku daging free bebanyak. aku terima ngan perot yang redha.. wat cam kate pepatah, kecik tapak tangan, perut aku tadahkan~~~

Tuesday, November 16, 2010

|~dari kekaseh untuk kengkawan~|

0
tetttttttttttt....
tajok dah cm merangsangkan memberangsangkan jek....
ngeeeeeeee~~~~ 

ekceli,
sharing is caring kan....
so aku nk belagak nunjokkkan aku caring, aku share la gak hek....
tapi tuk dak-dak yang bawah umo dari aku di makruhkan bace...
nanti terpengaruh plk.... jangan mampir okie... 
aku tak nak okie menjawab ngan ayahbonda korang...
tuk yang tua atas dari aku, baja penggalak aku bagi~~~



depan surat (klik pic tuk tumbesaran)


pecah kaca pecah gelas..... (klik pic tuk tumbesaran)


pembalasan dari mereka (klik pic tuk tumbesaran)
juadah tambahan (klik pic tuk tumbesaran)



kepada kekaseh dan kengkawan yang dituju-tujukan, harap maklom....
anda sedang diperatikan!!!

kejadian sebenar: mase aku duk updet nie, ade dak kentot yang sangat menusuk kolbu oke~~~ xde sivik betul!!!!
 

mak-mak jemah~~~