|~sape klik dia comey~|

Monday, April 4, 2011

|~kenyang dimate lapo diperut~|

huarghhhhhhhhh~~~~ 
gila ngantuk + lemau la pepetang nie....
panas yang tahap poloh tiak....

time gini jela hutak aku yang berkarat nie produktif sikit nak ngupdet beloq nie...
sebulan lebih kot aku tak merepek nie... sume gara-gara simptom hutak tepu, jari malas, pastu kebizian... *keBIZIan????? punye la penipu* 

malam tadi ABPBH kan??? tapi aku tak nak ngumpat abpbh tue sebab malas.... *seee malas lagi*

oleh sebab aku nye penyekit nie dah datang, so aku perlukan ubat yang meyakinkan untuk ubatkan tangan & ati aku nie....
tadi dah men city ville... 
tapi biznes lembab so lambab boleh kutip hasil...
so aku pon duk la maen poker... 
humangai, still gak kalah tue, mana boleh jadi kan...

aku layan plak word search, tapi baru jumpa 2 perkataan aku dah berair-air mate...
rase cam nak die di gam je bulu mate nie kat kening bagi terjegil...
pastu game crayon plak aku layan tapi still sangap nie... last-lastnye aku bukak spek mate, then sembam muke kat meja.
tapi aku just boleh bertahan 2 @ 3 minit jek kot...
pastu bangun aku jenjalan plak kat dalam PJK nie...

tingggggggg!!! tetibe aku dapat idea nak tengok gambau...
duk balik bukak pak gugel then search....
ngeh ngeh ngeh...

mate flying to heaven tapi perut aku azabullllll~~~
kalau la aku dapat hasilan gugel tue time cenggini kompom aku semangat sampai ke sudah...


die punye aiskrim vanilla... homaipradaaaa~~~
farah jom fly time gaji nie....
nampak lelehan tue??? slurppppppp~~~
gigil perut suday,,,

ais blended plak kalu dapat, syorga 2kali ganda la...

tak kisah la coolblog @ each a cup.... yang pastinye kompom choc...
time sedut pastu sejuk sampai ke kepala tue la yang best nye..
nak drive pon rase tak dapek deeeeeeee...
yang nie aku tak dapat nk berkata-kate
la kalu masuk mulut dah

tue baru sekrim ngan ais blended...
nie plak penambah perisa bagi dua ubat tue lagi lazat...
apalah gune idop kalu dah minum sedap makan tak asyuk....
double spicy McChicken deluxe 8 plish!


holaaaaa~~~ =p~
abang saya nk order 2 take out ek...yang len tamau...

lagu in the end kat perut aku nie semakin berkumandang jelas lagi nyata...
takde lagi dah kesopanan seorang calon menantu idaman mak-mak mertoa...
takde lagi lagu-lagu nasyid...
owh mana nak cari kebab lagu nie ek?

cerita pasal kebab nie, aku gile ngidam nak makan kebab kat mekah...
kalu la ade orang nak pegi dalam mase terdekat nie, harus aku merayu-rayu suruh die tolong belikan.... 
bayangkan dekat 2 minggu aku kat sana, aku boleh idop makan kebab tue hampir tetiap hari...
takdenye aku nak makan kat hotel tue punye kantin... 
bukan belagak ke ape, dorang banyak masak sup, ikan-ikan yang besau-besau pastu sayur. dapat aku plak tak makan sayur nie nak makan kan... 
memang takdenye la... 

aku hayun mabunda aku pegi cari kepci tapi kepci dorang kat sana sangat tak banyak choice, so aku pon melangkah ngan pasrah mencari makanan len.. 
ade bergedil unta... unta??? 
lagi la aku tak makan & tak pernah makan lansung... 
pastu sebelah kedai tue aku nampak la plak ade kedai kebab...
homai homai sangat menarik... 
aku tanye dorang cakap daging... 
tapi daging ape aku tak sure la plak kan...
ke unta gak??? bukankah??? kalu betul la unta, sangat best la plak kan sampai aku ngidam sampai sekarang nie... 
mat arab yang jual tue sampai naik kenal muke aku ngan mabunda.... 
tapi ape aku kesah, janji aku kenyang,.,,
mak aku yang tak bape makan daging pon layan kebab tue setelah aku hasut baek punye....

yang part paling best tue, aku makan kebab nie plus ngan ais blended oren....
ya hamponnnn, sangat melayang-layang aku makan tue....
bayangkan mase aku pegi tue bulan 6, awan redup jek tapi angin wat kulet kering...
ke aku jek camtu sebab banyak dose pastu pegi sana asik makan jek??
sanggup nie tunggu ais blended tue siap *sebab gelojoh pegi time kedai baru bukak* 
orang len berpusu-pusu pegi wat umrah, aku terpacak tunggu segala macam...
dasar napsu unta!!!!

camni la sikit lebey kurang rupe & kegemukan
kebab tue.
Y____Y
mase hari nak balik tue, lepas jek buat tawaf wida' aku terus jek tarek mak aku pegi beli kebab & ais blended tue bekal tuk bawak balik...
yang mulianya time tue aku siap beli 5 tuk makekanda 2 orang, n arwah ayahanda 1 bagi sume rase... eyh,2 lagi aku punye & mabunda.... 
tapi dalam flight lagi aku dah bantai aku punye tue.... pastu sampai-sampai jek kat airport aku dah ngecek mabunda punye,,, punye la beso durhaka...
berjaya oke~~~ lepas aku wat mate bersinar-sinar....
emang dasar kamoo aji!!!

kat mana la aku nak cari kebab camtu lagi ek??? T__T
sangat-sangat mengidam di kala ini...
terasa-rasa dalam tekak aku nie ha...
gulppppp!!

tapi~~
ade satu kedai kat pasar malam nie, rase die sikit jek lagi nak sama dengan kebab yang aku makan kat mekah tue.
even tak sama sangat, at least boleh la wat air liur aku tak meleleh lagi....
bersabarlah wahai perut....

muke bahagia lepas niat umrah ngan mabunda
dalam ati plak dah niat lepas wat umrah
nak pegi beli kebab!
kat masjid terapung jeddah
mase nak balik + dalam beg ade
kebab nak bawak balik.
udah-udah la somot,
sila kembali ke alam nyata....
takkan dapat punye cecite ko nak makan segala macam tue hari nie dengan tak bergaji lagi...
pangggggggggggggggggggggg!

kejadian sebenar: merana dalam kelaparan...

4 comments:

are_zie on April 4, 2011 at 5:33 PM said...

emmmm sedapnya.....jom g mkn...

aji on April 5, 2011 at 9:33 AM said...

jujom kite makan secara gelojoh....
gaji dh nie....

Cik e'daNk on April 5, 2011 at 10:14 AM said...

huhuhu mcm ngis jerk nmpk mknan ne segala ~~ lahaiiii la somot nape la ko xhlng ak bce ntri ko sal mknan ne huhuhuhu.....lapoooooo den nak skg gak bleh x ?!!!!1

aji on April 5, 2011 at 4:42 PM said...

dangi: huahuahua... bolehhhhhh~~~
memang tue la niat aku... nak wat ko sengsara... =)) =)) =))

jaat x aku??? :-P

Post a Comment

 

mak-mak jemah~~~